KOBİ’lerin %60’ı Siber Saldırılardan Sonra Başarısız
Accenture’ın Siber Suç araştırmasına göre siber saldırıların yaklaşık %43’ü KOBİ’leri hedef alıyor ve başka bir araştırmaya göre siber saldırılardan etkilenen KOBİ’lerin %60’ı 6 ay içinde iflas ediyor. Bitdefender Antivirus Türkiye distribütörü Laykon Bilişim Operasyon Müdürü Alev Akkoyunlu, küresel mali kriz nedeniyle KOBİ’lerin siber güvenliğe ayırdıkları bütçenin daraldığını belirterek, olası bir siber saldırı sonrasında veri ihlali yaşayan KOBİ’lerin hem prestij hem de itibar nedeniyle çalışamaz hale gelebileceği uyarısında bulundu. ve bilgi kaybı. Bilgisayarları siber saldırılardan nasıl koruyacağınız konusunda 6 değerli tavsiye veriyor.
KOBİ’ler, daha büyük kuruluşlara kıyasla genellikle siber güvenlik önlemlerinden yoksun oldukları için siber hatalar için daha çekici hedeflerdir. Tüm siber saldırıların %43’ü KOBİ’leri hedef alıyor ve saldırıya uğrayan KOBİ’lerin %60’ı 6 ay içinde iflas ediyor. Bu ihlallerin sonuçlarının üretimin durmasından şirketin prestijine etkisine kadar son derece maliyetli olabileceğini belirten Bitdefender Antivirus Türkiye distribütörü Laykon Bilişim Operasyon Müdürü Alev Akkoyunlu, KOBİ’lerin siber saldırılardan nasıl korunabileceğine dair 6 değerli tavsiye veriyor. saldırılar.
Fidye Yazılım Saldırılarının %55’i 100’den Az Çalışanı Olan Şirketleri Hedefliyor
Fidye yazılımlarının %55’i 100’den az çalışanı olan işletmeleri hedef alırken, KOBİ’lerin yalnızca %14’ünün bir siber güvenlik planı var. Laykon Bilişim Operasyonları Müdürü Alev Akkoyunlu, KOBİ’lere 6 değerli siber güvenlik tavsiyesi veriyor.
1. Çalışanlarınızı siber güvenlik bilincine sahip olacak şekilde eğitin. Siber saldırılar karşısında KOBİ’lerin atması gereken ilk ve en değerli adım, çalışanlarını siber güvenlik bilincine sahip olacak şekilde eğitmektir. Çalışanlar, kimlik avı e-postalarının ve kötü amaçlı yazılım içeren belgelerin farkında olmalı ve olası bir saldırı durumunda etkili bir eylem planı oluşturabilmelidir.
2. Kullanmakta olduğunuz Wi-Fi ağlarının korunduğundan emin olun. KOBİ Wi-Fi ağlarının güvenilir olabilmesi için etkin ağ güvenliğinin kullanılması gerekmektedir. Bunun için güçlü, karmaşık ve çözülmesi zor şifrelerin belirlenmesi KOBİ’leri siber saldırılara karşı güçlü bir konuma getiriyor. Uzak ilişkilerde VPN kullanmak olası sızıntıları engeller.
3. Belgelerinizi sistematik olarak yedekleyin. Siber saldırılar genellikle şirket verilerini tehlikeye atmak, silmek veya ele geçirmek şeklinde oluyor. Yedekleme analizi sayesinde bu riskler büyük ölçüde azaltılır. KOBİ’lerin yedekleme amaçlı kullandıkları yazılımlar bu işlemi otomatik olarak yapmanıza imkan veriyorsa kesinlikle onaylayın.
4. Antivirüs kullanın. KOBİ ölçeğine uygun, etkin bir antivirüs yazılımı kullanmak, KOBİ’leri siber suçlarla mücadelede daha etkin bir konuma getiriyor. Bu nedenle KOBİ’lerin Bitdefender Antivirus gibi ödüllü bir antivirüs çözümü kullanması gerekiyor.
5. En yaygın siber saldırılar hakkında bilgi edinin. KOBİ’lerin sürekli değişen siber saldırılar karşısında bilinçli hareket etmesi gerekiyor. En yaygın siber saldırılar, kötü amaçlı yazılımlar, virüsler, fidye yazılımları ve kimlik avı saldırılarıdır. KOBİ’lerin bu tür saldırılara karşı bilgili olmaları, onları siber saldırılarla mücadelede avantajlı konuma getiriyor.
6. Kimin hangi bilgilere erişimi olduğunu kontrol edin. KOBİ’lerin tam siber güvenlik sağlayabilmeleri için her kullanıcının her bilgiye erişiminin olmaması büyük önem taşımaktadır. Öyle ki KOBİ’ler için kritik öneme sahip olan bilgilere erişim için güçlü güvenlik politikaları belirlemek gerekmektedir. Böyle bir ortamda siber saldırıların KOBİ’lerin en zayıf halkası üzerinden gerçekleşmesi ve kullanıcıların, kendileri için değerli olan hesaplara erişimi olan kişisel cihazlarında kullanıcı bilgilerini tutmamaları siber güvenlik bağlamında değerli bir konu olarak sıralanıyor. şirket.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
akcakoca-ajans.com.tr