Ekonomi

SEC Başkanı Gensler’in kripto mücadelesine siyasi baskı artıyor

Investing.com – SEC Lideri Gary Gensler’in kripto para sektörüne karşı yıllardır süregelen katı tutumu ABD’de siyasi gündeme girdi.

SEC Lideri, dalgalanma Şirketle olan hukuki çabası uzadıkça kripto sektörünün yanı sıra ABD Kongresi’nde de adından söz ettiren bir isim olmaya başladı. Ayrıca SEC Lideri Gary Gensler’in kripto şirketlerine yönelik yargısız infazlarına yönelik eleştiriler artarak devam ediyor. Bu yaklaşımı teknolojik yenilikleri ülke dışına kaçırma girişimi olarak gören bazı siyasi figürler, Gensler’i koltuğundan indirmek için girişimlere başladı.

Kripto savunucuları ise Gensler liderliğindeki SEC’in kesme pozisyonunun kripto alanına yatırım yapmak isteyen şirketleri engellediğini düşünüyor. Çünkü SEC’in mevcut yaklaşımının kripto regülasyonlarını bozduğunu savunan yorumcular, kurumsal şirketlerin regülasyon anonimliği nedeniyle şubeye adım atmaktan çekindiğini düşünüyor.

Mevcut durumda, Gary Gensler, Senatör Warren Davidson’un SEC Liderini görevden almak için bir önerge sunacağını duyurdu. Bu gelişmenin yanı sıra Kongre üyesi ve SEC yönetim kurulu üyesi Hester Peirce, SEC’in kripto endüstrisine yaklaşımını eleştirmeye devam ediyor.

Son olarak SEC’in “borsa” tanımını değiştirme girişimine yönelik eleştirilerini sunan Peirce, SEC’in bu teknolojiyi dışlayan ve yeni teknolojiyi benimsemek yerine ülkeden kaçmasına neden olan bir tavır sergilediğini söyledi. Hester Peirce’e göre SEC, gerçekte var olmayan sorunları çözme yetkisini genişletiyor ve şirketlerin SEC’e kaydolmasına yardımcı olmak yerine yaptırımlar yoluyla şirketleri caydırmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.

Gelinen son noktada Gary Gensler’i eleştiren siyasetçilerin sayısı artmaya başladı. SEC BaşkanıABD Kongresi nezdinde verdiği söz son zamanlarda çok daha değerli hale geldi.

Author: Günay Caymaz

kumlu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

paslanmaz korkuluk
Başa dön tuşu